П`ятниця, 29.03.2024, 18:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Екстракційні технології для харчової, хімічної та інших переробних галузей промисловості

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 2
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Жовтень » 9 » Ще один крок до наукової євроінтеграції
00:06
Ще один крок до наукової євроінтеграції

З 14 по 16 червня 2016 р. делегація нашого університету у складі завідувача кафедри процесів і апаратів харчових виробництв, д. т. н., професора Володимира Зав'ялова, докторанта кафедри технології оздоровчих продуктів, к.т.н., доцента Наталії Фролової та доцента кафедри технології зберігання і переробки зерна, к.т.н. Тетяни Янюк побувала на підприємстві компанії «Тіссен Крупп Індастріал Солюшінз Німеччина» у м. Хаген (Німеччина).
Наших фахівців запросили як експертів для оцінювання започаткування та можливостей розвитку співробітництва між німецькою компанією та вітчизняним ТОВ «Верес Україна».
У рамках візиту відбувся круглий стіл із представниками компанії Тіссен Крупп Індастріал Солюшінз (ТКІС) начальником відділу продаж та реалізації проекту Вальдемара Хиллер, головним інженером-технологом Майкл Борк, інженером з продажу Юрий Левченко, а також директором ТОВ «Тіссен Крупп Індастріал Солюшінз Україна» Олегом Чабаненком, де обговорювалися варіанти можливого співробітництва між тов «Тіссен Крупп Індастріал Солюшінз», Національним університетом харчових технологій та ТОВ «Верес Україна» у питаннях глибокого перероблення зернової, ароматичної та іншої рослинної сировини методом надкритичної флюїдної екстракції.
Німецька сторона представила дослідно-промислову ділянку виготовлення технологічного обладнання, що працює при надвисоких тисках (до 14000 бар) для харчової, фармацевтичної та нафтохімічної промисловості.
Нагадаємо, що ТКІС є лідером на ринку обладнання надвисокого тиску та повністю забезпечує впровадження обладнання від ідеї до первісної введення його в експлуатацію, навчання обслуговуючого персоналу. Має свої ноу-хау в розробках і великий банк верифікованих даних для надкритичних флюїдних процесів.
За 35 років досвіду наукового та виробничого компанією було виготовлено та впроваджено близько 100 установок надкритичної флюїдної екстракції у харчову промисловість та фармацевтичну США, Індії, Китаю, Бразилії, В'єтнаму та ін. Компанія має потужну свою виробничу базу, але не має наукової, тому працює з посередниками - науковцями інших компаній.
За підсумками візиту наші фахівці дійшли висновку про доцільність науково-технічного співробітництва між НУХТ і ТКІС для обґрунтування способів наукового дослідження та новітніх вилучення цільових компонентів надкритичним флюїдним способом із рослинної сировини трав'яного, зернового, кореневого, плодово-ягідного та листового походження, поширених в Україні.
У даний час в Україні немає прикладу промислових установок СФЕ, а екстракти високої вартості імпортуються. Також має місце вивезення рослинної сировини, у тому числі ефіроолійних і пряно-ароматичних рослин за межі України, і повернення у вигляді готових екстрактів у 50-100 разів дорожчих за сировину.
Для ефективного вилучення цінних БАР необхідні системні дослідження з підбором технологічних режимів і параметрів. Тому наші експерти рекомендували ТОВ «Верес Україна» придбати лабораторну установку надкритичної флюїдної екстракції цільових компонентів із рослинної сировини робочим об'ємом 2-4 л й розмістити в лабораторії експериментальних вимірювань Проблемної науково-дослідної лабораторії нашого університету, де наші науковці здійснять наукові дослідження екстракції в надкритичних умовах для наукового та економічного обґрунтування доцільності закупівлі відповідної установки промислового зразка. 

     

 

 

Переглядів: 808 | Додав: Taras_as | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
uCoz